La Mercè Burés, de 86 anys i una de les protagonistes del darrer mural de gran format que s’ha pintat a Sants, s’ha convertit en una celebritat al barri. Aquesta veïna ha rebut un dels regals més especials de la seva vida gràcies a la iniciativa que el seu fill petit va començar a preparar fa més d’un any. La idea era obsequiar la seva mare amb una pintura de 300 metres quadrats que reproduís una fotografia de l’àlbum familiar. “La que està asseguda a terra i va de blanc i amb cuetes soc jo”, explica la Mercè a tothom que li pregunta pel dibuix.

Tot i ser una iniciativa particular i un obsequi per a una mare, el mural s’ha acabat convertint en un homenatge a la pagesia santsenca, un dels motors econòmics de l’antic municipi de Sants.

Un regal especial que es converteix en un emblema

El mural es va lliurar de manera oficial a l’homenatjada coincidint amb el dia de Sant Isidre, patró de la pagesia. La família va organitzar una autèntica festa popular i va convidar-hi familiars i amics, que no es van voler perdre un moment tan emotiu. “Vaig trobar tota la família i els amics i quan ho vaig veure em va fer molta il·lusió”, ha explicat a betevé la protagonista del mural. “Hi surten els meus pares al costat del carro i jo soc a terra vestida de blanc i amb unes cuetes. I al meu costat estan el meu germà i els meus cosins”, afegeix la Mercè.

La de les cuetes que vesteix de blanc soc jo”
Mercè Burés, protagonista del mural homenatge a la pagesia santsenca

Des de fa algunes setmanes tothom parla del mural obsequi que s’ha convertit en un emblema i en focus d’atenció per al veïnat. La família Pageo-Burés és molt coneguda a Sants i la història que hi ha darrere de la fotografia està despertant interès i curiositat arreu del barri.

La culminació a un procés de creació llarg

El mural de gran format és obra de l’artista Roc Blackboc, un dels muralistes que més obres té a l’espai públic de la ciutat. El projecte de creació ha durat més d’un any i, segons els impulsors de la iniciativa, el més dificultós del procés ha estat aconseguir les llicències per executar l’obra. La fase final es va fer a principis de maig. Blackbloc i el seu equip van trigar vuit dies i unes 100 hores a pintar el mural, que fa 30 metres d’alt per 10 metres d’amplada i que ha canviat de manera significativa la fesomia del barri, ja que és visible des de lluny.