mems selectivitat 2022

Aquest any no podia ser menys. Amb motiu de la Selectivitat 2022, els mems han protagonitzat l’activitat de xarxes socials com Twitter, Instagram o TikTok, en què els estudiants que s’examinen de les PAU han compartit amb un toc d’humor les seves sensacions després de fer les proves. Els laments per les dificultats del “listening” d’anglès, l’adverbi focal i l’epanadiplosi han protagonitzat algunes de les vinyetes més compartides.

El “listening” d’anglès porta maldecaps

Bona part de les reaccions a les xarxes socials han estat pel “listening” de l’examen d’anglès, és a dir, l’exercici d’escolta amb què els alumnes han de demostrar la seva capacitat comprensiva de l’idioma. Molts estudiants han lamentat el nivell de dificultat d’aquesta part de la prova. Alguns han optat per dibuixos o animals per expressar la seva reacció.

D’altres, han utilitzat mems ja molt coneguts i, fins i tot, fotografies de persones famoses com Shakira teclejant davant d’un ordinador.

L’adverbi focal, l’altra polèmica

Abans de l’examen d’anglès s’ha fet l’examen de Llengua i Literatura Castellanes i aquí hi ha hagut diversos termes que han generat confusió entre alguns dels examinats. Per exemple, es preguntava per l’adverbi focal, un concepte que a molts els ha agafat per sorpresa en no entendre de què s’estava parlant. Els estudiants han volgut fer humor tot il·lustrant aquest tipus d’adverbi amb fotografies de foques.

Adverbi demostratiu

L’adverbi demostratiu ha estat un altre dels conceptes que han generat inquietud entre els usuaris.

Epanadiplosi i anadiplosi, també a castellà

El cert és que l’examen de Llengua i Literatura Castellanes, si bé ha resultat fàcil per a la gran majoria d’alumnes, ha estat el que ha generat més reaccions. Els recursos retòrics de l’epanadiplosi i l’anadiplosi han estat també objecte de debat i de broma.