L’entitat feminista Lluna del Clot ha convocat aquest dimarts al vespre una concentració de rebuig al cas d’agressions sexuals que va patir una exalumna de l’Esplai Kasperle, al Camp de l’Arpa.

La concentració s’ha fet a la plaça de Font i Sagué, al Clot, i ha reunit una seixantena de persones. S’hi ha llegit un manifest en què els convocants han ofert suport a l’agredida i han expressat el rebuig i la tolerància zero contra aquests comportaments delictius: “No tolerarem cap agressor ni al al Camp de l’Arpa del Clot ni enlloc”, han cridat.

El cas es va fer públic la setmana passada, quan l’exalumna de l’esplai —mantenint l’anonimat— va explicar al programa ‘bàsics’ que havia presentat el 31 de desembre una querella contra l’entitat i dos monitors pels presumptes abusos sexuals que va patir entre els anys 2006 i 2009.

Segons el relat de l’agredida, els dos monitors denunciats li van practicar durant aquest període de temps tocaments —als pits i als genitals, entre d’altres— disfressats de bromes o s’havien arribat a despullar davant seu per oferir-se-li sexualment.

L’afectada va explicar al ‘bàsics’ que l’impacte psicològic que li han provocat els presumptes abusos han estat “autoestima baixa, inseguretat, ‘flashbacks’ amb escenes de l’esplai o alteracions de la gana i el son“.

A disposició de la supervivent

L’Esplai Kasperle va explicar al ‘bàsics’ que els monitors estan “profundament decebuts” i va recordar que, a l’entitat, ja no hi són els suposats abusadors.