Els Castellers de la Vila de Gràcia han iniciat una campanya de micromecenatge per recollir diners per a la beca Mike Lane. La beca premia la investigació en la prevenció i cura de lesions medul·lars. Els castellers fan una aportació inicial de 5.000 euros i esperen que altres colles, empreses, entitats i particulars contribueixin econòmicament. Hi ha temps per participar fins al 15 de març del 2020, a través de Becamikelane2020.

El projecte guanyador de la beca se sabrà a l’estiu, després que un jurat científic, format per metges especialistes, valorin els treballs exposats.

Homenatge a Mike Lane

La beca Mike Lane es va crear com a homenatge al membre de la colla del mateix nom, que va quedar tetraplègic el 2013 després d’una caiguda mentre descarregaven un 5 de 8 a la plaça de la Vila. Tres anys més tard, va morir i la colla, juntament amb la família, van creure que la millor manera d’homenatjar el seu company era crear aquesta beca per ajudar la comunitat científica a millorar les condicions de vida de les persones amb lesions medul·lars.

Primer guanyador: l’Insitut Guttmann

La primera beca Mike Lane es va presentar el 2019 i va atorgar 10.000 euros a un projecte pilot de l’Institut Guttmann d’estimulació transcutània medul·lar.

La intenció dels Castellers de la Vila de Gràcia és que la beca es continuï donant anualment i que es consolidi com un projecte dins del món casteller, més enllà de la colla gracienca.