Tothom qui ho vulgui i s’ho pugui permetre pot comprar l’edifici modernista Casa Tosquella per 1.400.000 euros al portal immobiliari Idealista. Es tracta d’un edifici emblemàtic de la ciutat, situat a la ronda del General Mitre amb el carrer de Ballester, al barri del Putxet. La casa, construïda l’any 1889 per l’arquitecte Eduard Maria Balcells està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. És d’estil modernista i té riquesa ornamental com vitralls, esgrafiats i reixes de ferro forjat.

Una venda lenta

La finca ja té un comprador interessat, però l’anunci encara no s’ha retirat del portal. Segons l’agència, la transacció immobiliària encara no s’ha formalitzat. L’empresa assegura que es tracta d’una venda lenta i complicada perquè es tracta d’una casa catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Un edifici en deteriorament des de fa anys

Fa anys que l’associació de veïns del Putxet demana que mantinguin la casa en bon estat a les institucions o que instin la propietat a fer-ho, ja que està catalogada, però en la última dècada no s’hi ha fet manteniment. Ara fa cinc anys que no hi viu ningú i cada vegada es troba més deteriorada. L’Associació de Veïns del Putxet espera que la futura propietat se’n faci càrrec i la restauri, però segons el president de l’entitat veïnal, Francesc Ribera, tenen por que els futurs propietaris la deixin caure i aprofitin per fer-hi fer pisos.

L’associació voldria que l’administració pública l’adquirís, però han perdut l’esperança. El 2014 l’Ajuntament va tenir l’oportunitat d’adquirir el 80 % de la Casa Tosquella pel dret de tempteig per menys de 100.000 €, però no la va voler comprar.