Els Mossos d'Esquadra s'emporten material de l'antiga nau a Mataró on viurien persones relacionades amb els aldarulls de dissabte a Barcelona

(ACN) Els Mossos han escorcollat aquest dilluns al matí dues naus a Mataró i Canet de Mar, on se sospita que viuen persones relacionades amb els aldarulls dels últims dies a Barcelona, segons ha pogut saber l’ACN. Es tracta d’un dispositiu ordenat per un jutjat de la capital catalana, han confirmat els Mossos.

La de Canet de Mar és una antiga fàbrica, anomenada Can Jover. La de Mataró és una nau que fa anys que està ocupada i que ha estat font de conflicte permanent darrerament. En aquesta última, s’han detingut almenys quatre persones i s’ha requisat material divers.

El comissari Joan Carles Molinero ha explicat a Catalunya Ràdio que es busquen tant sospitosos com proves dels darrers fets. Ha afegit que hi ha un “alt nivell d’organització” entre els que provoquen els aldarulls. L’escorcoll a la nau de Mataró ha finalitzat cap a les 13.15 hores. Els agents que hi han participat s’han endut bosses i caixes amb material divers.

Segons Molinero, han estat els Mossos els que han sol·licitat a l’autoritat judicial poder entrar a les dues naus ubicades al Maresme. Això s’ha fet arran de les detencions que es van fer el dissabte passat, que ha considerat “molt importants”. Ha explicat també que estan investigant quines organitzacions, grups o col·lectius “hi poden haver” al darrere de les persones que estan protagonitzant els aldarulls.

Molinero: “La violència desbocada ja va començar a Vic”

Tot i la gravetat dels fets de dissabte passat, Molinero ha apuntat que la violència “desbocada” ja havia començat amb l’atac a la comissaria dels Mossos a Vic. Tot i això, sí creu que el “màxima exponent o grau d’agressivitat es va donar dissabte quan diversos manifestants van intentar cremar viu un agent dins d’una furgoneta”. Aquesta és pel comissari una “línia vermella” i ha insistit que els incidents que s’estan donant són de “moltíssima violència”.

Segons Molinero, entre els detinguts hi ha de diverses tipologies: alguns només fan barricades, d’altres cremen contenidors i llancen líquid inflamable i altres sabotegen i saquegen establiments.

El comissari ha defensat també que ja hi ha un control específic de la Brigada Mòbil dels Mossos i són “molt curosos” per poder seguir tota la traçabilitat dels seus moviments i accions. Per això, ha considerat que els que estan apostant per una modernització haurien d'”aclarir” què volen dir, tot i que ha assegurat que si es plantegen millores “sempre seran benvingudes”.