En l’edifici nou de l’Escola Anglesola, al carrer de Numància, la llum natural és la protagonista. L’espai interior s’ha distribuït d’acord amb el model pedagògic d‘escola viva, en què s’aprofiten tots els espais com a llocs d’aprenentatge. Per això, s’ha apostat per l’amplitud i els espais oberts, flexibles i multifuncionals.

Els nens juguen i es relaxen en un dels espais d’Educació Infantil.

Un exemple en són els passadissos, que no són llocs de pas utilitaris sinó que es reconverteixen en una zona de treball, joc o relaxació. Per tot plegat, el disseny interior de l’espai ha estat premiat en els Continental Architectural Awards en el 2019.

Més de 6 milions d’euros de pressupost

Els alumnes van estrenar les instal·lacions al gener, però no s’han inaugurat formalment fins a aquest dilluns, després de mesos de retard de les obres per la pandèmia. Els treballs van iniciar-se l’abril del 2019, amb un pressupost de 6,3 milions d’euros, dels quals un 80 % ha anat a càrrec de la Generalitat i un 20 % de l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Ada Colau, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han inaugurat el nou equipament amb una superfície de més de 4.000 m2 dividits en un total de cinc plantes, dos patis i un gimnàs.

Colau ha destacat que és la primera escola pública que s’inaugura a les Corts des del 1992 i ha destacat que es tracta “d’un equipament molt esperat i lluitat pels veïns”. Bargalló ha fet èmfasi amb “els esforços del claustre i les famílies per tirar endavant el nou projecte amb moltes dificultats i en plena pandèmia.”

Ubicació definitiva, finalment

L’Escola Anglesola és un centre públic creat al setembre del 2017 a les Corts que integra els alumnes de l’Escola Ausiàs March, que va tancar progressivament a partir de l’any 2017.

En els mesos que han durat els treballs, els alumnes d’infantil (3-5 anys) han fet classe a l’espai de l’antiga biblioteca de Can Rosés, i l’educació primària ho ha fet en l’espai de l’antiga Escola Ausiàs March. Ara, totes dues etapes educatives s’han traslladat al nou equipament, i està previst que l’espai de l’antiga Escola Ausiàs March tingui continuïtat en el seu ús i passi a ser ocupat per l’educació secundària de l’Institut Escola Plaça Comas.

L’Ajuntament pacificarà els entorns de l’escola per reduir el trànsit al carrer de Numància.

El conjunt actual del carrer de Numància recupera dues finques patrimonials del centre històric de les Corts. Els patis tenen accés directe des del carrer per obrir-los a la ciutadania a les tardes, els caps de setmana o bé durant les vacances escolars.