Un centenar de persones s’han manifestat aquest divendres a la tarda a Vallvidrera en defensa de la Casa Buenos Aires després que l’Audiència Provincial ha desestimat aquesta setmana el recurs que la plataforma havia presentat. Ara, després de perdre el recurs, es fa imminent el desallotjament dels ocupants de l’immoble. La plataforma Casa Buenos Aires assenyala com a culpable principal del desallotjament i del possible enderroc de l’edifici l’Ajuntament.

En una roda de premsa, abans de la protesta, els representants del casal de joves, l’Associació de Veïns de Vallvidrera i la Casa Buenos Aires han denunciat “l’opacitat amb la qual l’Ajuntament ha mantingut converses amb la propietat, menystenint els ocupants i els veïns”. I sentencien que “ho fan d’esquena a les veïnes de Vallvidrera”.

La plataforma ha advertit que, el dia del desallotjament, “es trobaran amb la resistència dels ocupants però també dels veïns i veïnes”.

Un edifici modernista en perill

Aquest edifici, del 1886, va ser un dels hotels més importants de la Vallvidrera modernista i el seu menjador disposa de vitralls, làmpades de ferro forjat i paviment hidràulic.

Fa un any que està ocupada

El 2 de març, farà un any que una vintena de joves de Vallvidrera van ocupar la residència Llar Betània, aleshores propietat dels Pares Paüls (que havia estat l’antic Hotel Buenos Aires) amb l’objectiu que no es convertís en un hotel de luxe o s’acabés enderrocant, ja que l’Ajuntament ja hi havia donat la llicència hotelera i d’enderroc. La plataforma ha obert la casa al veïnat convertint-la en un punt de trobada i d’activitats.