Una setantena de persones han tallat el carrer de Sardenya amb Taxdirt, aquest divendres a la tarda, per reivindicar un entorn més pacificat davant l’Escola de les Aigües, ja que diuen que els carrers són estrets i és perillós per als infants. Demanen també que es reforci la seguretat de la zona.

L’Escola Joan Miró també ha fet una protesta en què demanava adherir-se al programa Protegim les escoles, que va impulsar el govern municipal al gener. En aquest programa es detalla el compromís municipal de pacificar 200 escoles de Barcelona des d’ara fins al 2023. També demana tenir dos carrils de circulació en lloc de tres i dedicar el tercer a bus i taxi, o canviar la senyalització dels semàfors eliminant el llum groc i clarificant la possibilitat de circular o no amb els llums verd i vermell.

La contaminació preocupa a mestres i AMPA

Reduir la contaminació a les zones escolars és una prioritat tant per als mestres com per als pares i mares

de les escoles, especialment de la zona de l’Eixample. Segons l’AMPA de l’Escola Joan Miró, hi ha estudis que avalen que reduir la contaminació acústica millora el grau d’aprenentatge dels alumnes. En aquest sentit diverses escoles de l’Esquerra de l’Eixample s’han unit per reforçar aquesta reivindicació.