manifestació 25 novembre 2022 barcelona

La manifestació el 25 de novembre 2022 a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra aquesta tarda. La violència de gènere i la violència masclista seran el centre de les protestes, amb la mirada posada també en les empreses que no tenen encara el protocol contra l’assetjament sexual, obligatori des de fa anys. Com serà la manifestació del 25 de novembre a Barcelona? Quines accions hi ha previstes i què diu el manifest del 25-N 2022?

A continuació et donem els detalls de la manifestació feminista del 25-N i de la resta d’aquesta jornada reivindicativa. Hi ha convocada una vaga el 25 de novembre? Això és el que se sap fins ara.

Manifestació feminista el 25 de novembre a Diagonal

El col·lectiu Novembre Feminista ha convocat una manifestació el 25 de novembre a l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia, a tocar dels coneguts com a Jardinets de Gràcia. La protesta està prevista a partir de les 18.30 h i baixarà pel mateix passeig de Gràcia fins a arribar a la Gran Via.

Columnes per a la manifestació feminista del 25-N

Amb motiu de la manifestació d’aquest 25 de novembre, s’han organitzat columnes a diversos punts de Catalunya. Per exemple, a la ciutat hi haurà una que sortirà des del Poble-sec per anar a la gran protesta, però també hi haurà grups que sortiran des d’altres municipis com Molins de Rei. També hi haurà manifestacions el mateix 25-N en altres poblacions com Terrassa.

Aquí tens el mapa de Novembre Feminista amb totes les mobilitzacions convocades el 25-N.

Manifestació a Inspecció de Treball

Des del sindicat Comissions Obreres (CCOO) apunten que encara s’estan ultimant els darrers detalls dels actes, però que enguany una de les reivindicacions principals se centra en les empreses que encara no tenen protocol contra l’assetjament sexual, obligatori des de fa 15 anys. “Anirem en manifestació a Inspecció de Treball a presentar les denúncies que hem recollit en una campanya que hem estat fent aquests mesos”, descriuen fonts de l’entitat sindicalista.

En qualsevol cas, CCOO donarà més detalls de les accions del 25-N en les pròximes hores. En canvi, la Unió General de Treballadors (UGT) celebrarà una jornada per tractar la violència masclista en el món laboral.

Hi ha vaga el 25 de novembre a Catalunya?

Ara per ara, no s’ha convocat una vaga el 25 de novembre a Catalunya.