Carme Forcadell després de sortir de la presó amb l'indult
L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, després de sortir de Wad-Ras acompanyada per Laura Borràs, Roger Torrent, Marta Vilalta i altres el 23 de juny del 2021 (Horitzontal)

(ACN) L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha sortit aquest dimecres de la presó de Wad-Ras de Barcelona després de ser indultada. Ho ha fet a les 12 del migdia en punt i ha estat rebuda per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i diversos consellers com Joan Ignasi Elena, Roger Torrent, Jaume Giró o Tània Verge. També hi havia altres dirigents polítics com la republicana Marta Vilalta o Alba Vergés, així com Meritxell Serret.

Forcadell ha estat rebuda amb aplaudiments i, després, també hi ha hagut crits d’amnistia entre les persones que l’esperaven a fora.

“Fem servir aquesta petita victòria per aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació”

L’expresidenta del Parlament ha dit que els indults són “una victòria” i ha assegurat que la decisió del Govern espanyol és “un pas cap al final de la repressió” que s’ha de fer servir per “aconseguir l’amnistia, l’autodeterminació i la república catalana”.

Segons ella, “l’alegria no és completa” tot i l’excarceració dels nou líders del procés, i que lluitaran “perquè exiliats i represaliats puguin ser lliures”. Per Forcadell, si els independentistes no s’haguessin imposat “elecció rere elecció”, els indults no s’haurien concedit. La també expresidenta de l’ANC creu que el Govern espanyol tampoc no hauria commutat les penes de presó si els independentistes no haguessin obtingut “victòries judicials a Europa” o haguessin deixat de mobilitzar-se.

En la seva intervenció, també ha tingut un record per a les dones amb qui ha coincidit als centres penitenciaris d’Alcalá-Meco, Mas d’Enric i Wad-Ras. “M’han ajudat a ser més forta i empàtica”, ha explicat. “No les oblidaré, des que soc a la presó ser feminista té més sentit que mai”, ha afegit.

La resta de presos, també lliures

La resta de presos independentistes també han quedat aquest dimecres en llibertat. Ja són lliures els set presos del procés de Lledoners: Oriol JunquerasJordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Joaquim Forn, i també Dolors Bassa, que ja ha sortit de la presó de Puig de les Basses.