Càritas apel·la a la solidaritat de la ciutadania amb la campanya “La pobresa també rebrota”. Avisa que ja s’està detectant una altra arribada de peticions d’ajut i alerta que la segona onada de coronavirus i un possible confinament poden ser letals per a les famílies vulnerables. Els diners recaptats els destinaran a pagar lloguers, relloguers, factures i a comprar aliments. Diu, a més, que algunes seus de l’entitat ja s’han quedat sense recursos.

El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, explica que ja estan “detectant una nova arribada de persones als despatxos de l’entitat“, i alerta que cal “estar preparats per afrontar la nova situació”. Segons Roig, hi ha seus de Càritas a Catalunya “que ja han exhaurit el pressupost que tenien previst per tot el 2020“.

 Una situació que recorda la crisi del 2008

Afegeix que no veien una situació com aquesta des de la crisi del 2008, amb la diferència que “aquesta ha afectat tots els sectors econòmics sense excepció, també a l’economia submergida“.

Càritas recorda que, al maig, van augmentar un 63 % les persones ateses, i que aquest increment va obligar a destinar molts més recursos “per cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació o les despeses relacionades amb l’habitatge”.