El centre d’atenció primària (CAP) Roger de Flor, a la Dreta de l’Eixample, va esgotar les 1.200 vacunes de la grip que havia encarregat en només dos dies. La campanya havia començat just el dia abans, el dijous 15 d’octubre, i no en tindran més dosis fins al proper 22 d’octubre. A partir d’aquest dijous reiniciaran les vacunacions. Els usuaris del CAP que hi vulguin anar han de demanar cita prèvia per internet o per telèfon. 

La majoria d’usuaris, sobretot gent gran, se n’han assabentat a través d’una informadora que el centre de salut ha situat a les portes de l’espai alternatiu habilitat per fer les vacunacions, al Casal de Gent Gran Carlit. Molts no han amagat el malestar perquè aquest és un any especialment complicat per la coincidència amb la pandèmia del coronavirus, on s’ha demanat als col·lectius de risc que es vacunin més que mai.

El centre de salut s’ha disculpat i el responsable d’atenció ciutadana del centre, Sigfredo Cabral, ha explicat que ja s’ha canviat el mètode de comandes per adaptar-se a la demanda d’aquest any. Si fins ara no calia cita prèvia, ara s’haurà de demanar hora a partir de dijous per tal de controlar l’estoc de vacunes.

Salut: “Hi ha vacuna per a tothom”

Sobre aquesta qüestió s’ha pronunciat la sotsdirectora del CatSalut, Marta Chandre, qui després de reconèixer “algun desajust, però puntual” ha deixat clar que “hi ha vacuna per a tothom” que sigui de risc i tingui la voluntat de ser vacunat. En aquest sentit, ha recordat que la campanya de vacunació s’allargarà uns dos mesos i que fins aleshores hi ha temps per subministrar-la.