La situació és cada dia més alarmant a les residències de gent gran. Cada cop són més les persones que presenten símptomes compatibles amb el coronavirus. Fa setmanes que reclamen tests per poder separar els casos positius dels negatius. Aquests tests per detectar la covid-19 de moment no han estat distribuïts per la Generalitat i, per això, alguns centres han decidit tirar pel dret i adquirir-los per altres mitjans.

Al barri de la Bordeta, els familiars dels residents de la Residència Mossèn Vidal i Aunós ja fa temps que alerten de la situació que s’hi viu. Aquest dilluns, la direcció els ha comunicat que han aconseguit tests i que ja han practicat les proves a tothom. “El resultat és el que ens temíem. De 28 casos amb símptomes, finalment han donat positiu 50 persones“, explica María José Carcelén, portaveu de la Coordinadora Residències 5+1. Aquesta xifra representa el 50% de les persones residents.

Al Poblenou, la direcció de la Residència Amavir Diagonal també s’ha plantejat aquesta opció. “Necessitem els tests ja, necessitem saber qui és positiu i qui no ho és“, afirma Ricard Buitrago, director del centre. “Fa quatre setmanes que aguantem, que ho donem tot. Però tota aquesta feina se’n va en orris perquè no tenim tests que ens permetin separar els casos”, afegeix.

Segons ha confirmat a betevé, el Departament de Salut començarà a distribuir aquestes proves pels centres residencials a partir de dimecres.