Detectats 99 casos positius de coronavirus a les presons catalanes gràcies a les proves PCR. Fa 15 dies el Departament de Justícia ha començat a fer-ne de forma sistemàtica a tota la població penitenciària, tant als interns com als funcionaris, i han detectat 99 casos d’infecció de covid-19. Segons fonts del Departament, són 22 interns i 77 funcionaris més amb coronavirus, la majoria dels quals asimptomàtics.

Actualment, a les presons catalanes hi ha 129 casos actius, 114 entre els funcionaris i 15 entre els interns. En aquests casos, cinc presos estan ingressats a la infermera de la presó de Ponent (Lleida), quatre a la infermeria de Brians 1 (Sant Esteve Ses Rovires), tres a la unitat Covid de Brians 2 (Sant Esteve Ses Rovires) i tres estan al seu domicili, ja que estan en tercer grau.

Abans de realitzar les proves PCR, s’havien detectat 60 casos de coronavirus entre els interns i 80 entre els treballadors de les presons. Amb les proves PCR, el total acumulat des de l’inici de la pandèmia és de 82 interns i 157 funcionaris infectats de covid-19 als centres penitenciaris de Catalunya.