Barcelona té un nou vi. Vinyes de Barcelona ha presentat una barreja de dues varietats mediterrànies, syrah i garnatxa negra. L’anyada 2016 d’aquest vi arriba amb un perfil renovat i fresc i amb la complexitat d’haver passat un any emmagatzemat en bota de roure francès.

El nou producte és d’un vermell robí intens amb tons violats. La seva olor és aromàtica amb notes de cirera madura i també transmet olors d’espècies. Expliquen que és ideal per acompanyar tot tipus de carns i formatges.

El vi barceloní s’elabora a la serra de Collserola, a la masia de Can Calopa i s’han produït només 4.000 ampolles. Es poden adquirir al web de la cooperativa i en alguns supermercats per un preu de 20 euros.

Nova imatge

Les etiquetes dels vins de Vinyes de Barcelona han estat un dels trets característics de la marca. El seu dissenyador, Claret Serrahima, fundador de Clase, ha destacat que la nova imatge “és rupturista i enfocada a una estratègia més social i visual de recuperació de les vinyes”.

La masia de Can Calopa

L’Olivera Cooperativa gestiona les tres hectàrees de vinya amb un programa d’inclusió social per a 20 joves amb necessitats especials. Aquests joves viuen i treballen a la vinya i participen en tot el procés de producció: en el cultiu i manteniment de la vinya i també en l’elaboració al celler.