Salut ha analitzat la situació epidemiològica a Catalunya i confirma que les últimes dades reflecteixen una davallada dels contagis. Tot i això, insisteix que aquesta tendència a la baixa encara no s’ha traslladat a les UCI dels hospitals, que continuen amb una elevada pressió assistencial. De fet, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, afirma que “preveuen arribar al pic d’ocupació als hospitals els propers dies”.

Segons dades del Departament de Salut, actualment hi ha 730 ingressats greus per coronavirus. Per tant, en 24 hores s’han ingressat 127 nous pacients i s’han traslladat set persones a les UCI.

Per tot plegat, Ramentol afirma que encara no es poden relaxar les restriccions: “Hem de ser prudents, tenim una amenaça molt important i tot i que la variant britànica no està exercint un efecte molt significatiu, ho pot acabar fent.”

L’ampliació de l’Hospital Trias i Pujol, a punt

Per tal d’alleugerir els hospitals, s’estan acabant de construint annexos a cinc centres de salut, que dotaran el sistema sanitari de 490 llits per a malalts crítics de coronavirus. El primer a posar-se en marxa va ser l’annex a l’Hospital de Bellvitge i dilluns obrirà portes una de les noves plantes del nou espai hospitalari polivalent de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Aquest Hospital triplicarà els llits de crítics i en tindrà 150 distribuïts en tres plantes. Dilluns s’obrirà la primera àrea i, a mitjans de febrer, la segona. Les previsions apunten que, a partir de mitjans d’abril, l’obra estarà totalment finalitzada.

El gerent de la Gerència Territorial Metropolità Nord de l’Institut Català de la Salut, Jordi Ara, també ha remarcat que en un any s’ha ampliat la plantilla de l’hospital i s’han contractat 750 professionals.

Can Ruti

Dilluns arriben vacunes, però menys de les promeses

El Departament de Salut continua amoïnat pels retards en l’arribada de les vacunes de la covid-19. Dilluns arribaran les dosis de Moderna, que haurien d’haver rebut fa una setmana, i també arribaran vaccins de la Pfizer, tot i que un 10 % menys de les compromeses inicialment. Ramentol afirma que això està afectant el calendari de vacunació, que va més lent del previst.