En menys de tres mesos s’han declarat vuit incendis forestals a Barcelona, tots a la zona de Collserola. D’aquests, quatre s’han situat en punts molt propers a la zona alta dels barris de Canyelles i les Roquetes. La superfície cremada aquest 2021 ja supera la de l’any 2020. Aquest any ja s’han cremat més de 17 hectàrees en incendis a Barcelona, i això en només mig any.

On s’han produït els darrers incendis a Barcelona i quantes hectàrees de zona forestal han afectat? Situem en un mapa els incendis del Parc Natural de Collserola i la superfície cremada.

La cronologia dels focs a Collserola

El darrer incendi forestal s’ha declarat en una zona de matolls a prop del Velòdrom d’Horta. Només dos dies abans es va produir un altre foc, a primera hora del matí del 14 de juliol, i va cremar mitja hectàrea en una zona compresa entre l’Observatori Fabra i la part alta de Sant Gervasi – La Bonanova.

El dia de Sant Joan ven cremar 920 m² de vegetació en una zona a cavall dels barris de Canyelles i les Roquetes. L’incendi més important pel que fa a l’abast va ser el que es va declarar el 8 de juny a la zona boscosa que hi ha tocant a Canyelles, concretament a la carretera Alta de les Roquetes. En aquella ocasió van cremar 12 hectàrees. Un parell de setmanes abans, el 26 de maig, també n’hi va haver un altre a la mateixa zona de la carretera Alta de les Roquetes, a Nou Barris. Aleshores, es van cremar unes dues hectàrees de vegetació.

Només tres dies abans, el 23 de maig, va originar-se un foc que va afectar 300 metres quadrats del districte d’Horta-Guinardó, a tocar de la part del darrere de l’Institut Vall d’Hebron. I encara hi va haver un altre foc el mes de maig, el del dia 9, amb 3.000 m² d’extensió afectats a tocar d’alguns habitatges del barri de Canyelles.

El primer foc d’aquest 2021 va ser a la zona de Sant Pere Màrtir, en uns matolls dins d’una parcel·la privada, que van cremar tres hectàrees més.