Més d’un any després del seu naixement, la campanya solidària “Jo em corono” enceta una altra edició, amb l’objectiu de continuar aconseguint donacions que permetin seguir desenvolupant tractaments i investigacions sobre la covid-19. Durant un acte al Palau Robert, un dels impulsors de la iniciativa, el doctor Bonaventura Clotet, cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, ha posat l’accent en la necessitat de continuar desenvolupant noves vacunes.

De fet, aquesta és una de les seves línies d’investigació del metge que ha explicat que participa en un projecte en què, juntament amb el Centre Nacional de Supercomputació, el centre IRTA-CReSA i la companyia Grífols estan desenvolupant una vacuna “molt eficaç contra totes les variants, segons ha explicat Clotet. A més, aquest fàrmac no necessitaria una temperatura extremadament baixa per conservar-se i, per tant, Clotet espera que sigui fàcil de distribuir per tot el món.

Així mateix, Clotet ha subratllat també la importància de prosseguir amb la investigació sobre la síndrome de la covid persistent, que es calcula que patiran un 10 % de les persones que ja han passat el coronavirus. En aquest sentit, el doctor ha destacat el fet d’haver aconseguit posar en marxa la primera unitat específica de tot l’estat per tractar aquesta problemàtica, a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Sorteig d’una furgoneta

La campanya “Jo em corono”, que compta amb l’impuls dels actors Marc Clotet i Natàlia Sánchez, ha buscat en aquesta nova edició donar un incentiu més als participants. Per això, han posat en marxa el sorteig d’una furgoneta camperitzada. El vehicle se sortejarà entre totes les persones que hagin fet aportacions a la campanya fins al 24 d’octubre, coincidint amb el final del saló Caravaning. Per poder sortejar aquesta furgoneta han comptat amb la col·laboració d’una quarantena d’empreses. Les donacions es poden fer a través del web yomecorono.com

Imatge de la furgoneta camperitzada que se sorteja, exposada al pati de Palau Robert