Les famílies de persones grans que viuen en residències no han rebut de bon grat l’enduriment del protocol de visites. A partir d’ara els qui vagin de visita hauran de fer-se un test d’antígens, tot i tenir la pauta completa de la vacuna. A més, com a màxim, les visites podran ser de dues persones alhora, i no de tres com fins ara. L’associació de familiars Coordinadora Residències 5+1 ho veu com un tancament encobert.

L’associació creu que caldria l’aval del TSJC per aplicar aquestes mesures i temen que a la llarga, les famílies hagin d’acabar pagant els tests de la seva butxaca. En canvi, des de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials consideren que l’enduriment de les mesures és l’única manera de blindar les residències de possibles contagis. Demanen, però, que les restriccions es relaxin quan la situació epidemiològica millori.

Segons les darreres dades del Departament de Salut, la cinquena onada de la covid, de moment, esquitxa poc les residències de gent gran de Barcelona. La gran majoria de centres, més d’un 87 %, no han registrat cap brot els últims dies.