L’Ajuntament ha presentat els Premis per l’equitat de gènere al sector TIC, per tal d’ajudar a visibilitzar, reconèixer i donar suport als projectes tecnològics de dones a la ciutat. Els premis, en quatre categories diferents, estaran guardonats amb 8.000 euros cadascun. El període de presentació de sol·licituds serà del 26 d’agost i fins al 27 de setembre.

Més mesures per reduir la bretxa digital

La presentació s’ha fet al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, on aquest curs hi ha sis residents que fan projectes en clau de gènere. L’objectiu és acollir-ne 42 en tres anys. També s’hi fan cursos de formació digital gratuïta per a dones per ajudar-les en la inserció laboral. Una d’elles és la Paloma Salazar, que té 26 anys i treballa al sector de la restauració. Ara es prepara per poder ser programadora i desenvolupadora web i aconseguir una feina més estable. “Ara que m’estic formant, veig que les dones també som capaces per fer aquestes feines tecnològiques i ens obre les portes a ofertes laborals més bones“, explica la Paloma.

“S’estan generant moltíssimes oportunitats laborals de qualitat en l’àmbit tecnològic i les dones no volem quedar-nos-en fora”, ha reblat la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Feminismes, Laura Pérez.

Fer més gran la xarxa BCNFemTech

La xarxa BcnFemTech vol créixer i ha aprofitat la trobada al Canòdrom per demanar a dones tecnòlogues de la ciutat que se sumin al projecte per lluitar per l’equitat al sector de les TIC. En són membres col·lectius com Pyladies, STEM WOMEN CONGRESS, Viquidones, All Women Tech o School of Feminism, i treballen braç a braç amb l’Ajuntament. De fet, han impulsat i ara fan seguiment de les actuacions previstes per la Mesura de Govern BCNFemTech 2021-2023, a través de la plataforma de participació digital Decidim.

La tinenta d’alcalde de Feminismes també ha explicat que s’encarregarà un informe sobre la bretxa digital de gènere entre els treballadors de l’Ajuntament de Barcelona.