En bici sense edat és un programa de voluntariat que vol retornar la capacitat d’anar en bicicleta a persones que no poden fer-ho per elles mateixes, ja sigui per l’edat o perquè són persones amb mobilitat reduïda. Es va engegar a la ciutat el 2016 i des de llavors el servei s’ha estès per diferents barris de la ciutat.

Des de finals de febrer funciona al barri de Navas. En concret el servei s’ofereix als veïns dels habitatges amb serveis per a gent gran de Las Navas de Tolosa i a altres equipaments de la zona.

La iniciativa està inspirada en un projecte similar impulsat a Copenhaguen. La idea és oferir passejades amb tricicles elèctrics adaptats amb capacitat per a dues persones i conduïts per voluntaris. L’objectiu de l’activitat és promoure l’envelliment actiu i el bon tracte a les persones grans i facilitar la creació de relacions intergeneracionals que lluitin contra la solitud no volguda.

Actualment, En bici sense edat disposa d’un centenar de voluntaris a Barcelona. De fet, recentment s’hi han incorporat una trentena de persones més. I és que malgrat que la pandèmia va obligar a aturar el servei uns mesos, de seguida que les restriccions sanitàries ho van permetre l’entitat va seguir oferint les passejades.

Només vam parar els mesos de confinament més dur. De seguida que vam poder vam continuar amb el servei perquè ara més que mai cal que les persones grans se sentin acompanyades”
Jaume Corroto, voluntari d’En bici sense edat

En bici sense edat vol continuar creixent i estenent-se per la ciutat. Per poder oferir, però, més volum de passejades necessiten finançament. Per això, han organitzat la Gran Pedalada, una iniciativa que vol recaptar fons per a l’associació.

Es tracta d’una carrera solidària i inclusiva que se celebrarà per primera vegada el 13 i 14 de març. En aquesta primera edició el format serà virtual. S’hi podrà participar caminant, corrent o anant en bici. La idea és que els participants comparteixin les experiències a través d’una aplicació esportiva i poder comptabilitzar així els quilòmetres que han fet entre tots. També hi haurà un sorteig de premis entre els participants.