L'Anna i la Isabel han tornat a sentir el vent a la cara muntades en una bicicleta després de molts anys. Com elles, una quarantena de residents de la Casa Asil de Sant Andreu sortiran a passejar pels carrers del barri aquesta setmana. L'activitat està emmarcada en el projecte En bici sense edat. Una iniciativa que va sorgir a Dinamarca fa quatre anys. PILAR PÀMIES, fisioterapeuta de la Casa Asil de Sant Andreu "La filosofia d'aquest projecte és que també generi molt vincles entre la persona que el porta i els avis que hi van asseguts i que sigui una gran oportunitat per reviure coses i que recordin històries." Els avis seuen en una bicicleta de tres rodes adaptada amb un seient a la part del davant. Set alumnes de batxillerat de l'Escola Sagrada Família s'encarreguen de conduir-la per torns. El recorregut dura uns 45 minuts. DAVID CARELA, alumne de batxillerat de l'Escola Sagrada Família "No és gens difícil, de fet, és més fàcil que conduir una bicicleta perquè com és un tricicle ja està equilibrada per si mateixa." DANI HINOJOSA, alumne de batxillerat de l'Escola Sagrada Família "Vaig parlant amb ells, els preguntes si els agrada, què reconeixen, per on han viscut i per ells és una bona experiència. Els ha agradat." L'experiència està sent molt positiva, tant per als residents com per als alumnes. L'activitat, diuen els promotors, contribueix a millorar l'estat d'ànim i de salut dels avis.

Cada dia diversos residents de la Casa Asil surten a passejar pels carrers de Sant Andreu amb un tipus de tricicle. En cada circuit hi participen dos usuaris de la Casa Asil i un estudiant de batxillerat de l’Escola Sagrada Família de Sant Andreu de Palomar. Per això, a més de poder experimentar el fet d’anar en bicicleta, és un projecte intergeneracional ja que s’estableix una connexió entre ells que enriqueix a tothom. Segons Pilar Pàmies, fisioterapeuta de la Casa Asil, el projecte serveix als residents per treballar la reminiscència i els records.

Abans de pujar al tricicle, els estudiants han fet una formació de conducció. El tricicle disposa d’un motor d’assistència, una plataforma per pujar i baixar els usuaris i cinturó de seguretat.

Bici sense edat és com s’anomena aquesta iniciativa internacional, impulsada el 2012 per Ole Kassow a Copenhaguen (Dinamarca). De moment és una prova pilot que s’allargarà fins al novembre i està promoguda per l’empresa Van a Pedal i la cooperativa Biciclot. A més, té el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament.