El projecte En Bici sense Edat continua estenent-se per més districtes de la ciutat. Darrerament ha fet parada a Gràcia. L’objectiu de la iniciativa és que les persones grans de residències o centres de dia puguin moure’s per la ciutat en bicicleta, en aquest cas en uns tricicles adaptats, acompanyats de voluntaris que pedalegen i comparteixen experiències. El projecte està impulsat de forma conjunta entre entre Biciclot i l’Ajuntament de Barcelona.

De Copenhaguen a Barcelona

En Bici sense Edat va néixer l’any 2012 a Copenhaguen i va arribar a Barcelona el 2016. Els voluntaris pedalegen un tricicle per la ciutat acompanyant persones grans, la majoria amb mobilitat reduïda, a fer un passeig. A Barcelona ja hi ha quatre tricicles i el projecte ja ha arribat a residències municipals i a habitatges amb serveis per a gent gran. La idea és arribar a tota la ciutat. Després de passar per cinc districtes, ara ha arribat a Gràcia i després continuarà per les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Sant Martí.

Vuit tricicles el 2020

En els propers dos anys, l’objectiu del projecte és ampliar la flota a vuit tricicles i estendre’l a més punts de la ciutat. El cap del Departament de Promoció de la Gent Gran de l’Ajuntament, Enrique Cano, considera que augmentar el nombre de tricicles és primordial per al bon funcionament: “No hi haurà un tricicle a cada districte, però sí que l’organització de les sortides serà molt millor i arribarem als 10 districtes de la ciutat”.

450 passatgers i 50 voluntaris el 2018

Durant aquest any hi ha hagut 450 beneficiaris i 50 voluntaris que s’han ofert a passejar amb els tricicles les persones grans. És el cas de Sjaak Zoon, que des del maig col·labora de franc en el projecte. Zoon explica que a banda de ser un amant de la bicicleta i de servir-li per conèixer gent d’aquí i practicar català, també aprèn: “Serveix per parlar amb gent que arriba a una edat, que han viscut ja moltes coses. Escoltes de tot, a vegades és divertit i és mutu”.