Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana que operava des del barri de la Marina del Prat Vermell, a Sants-Montjuïc.

L’1 de març es va establir una operació policial que va permetre detenir 17 persones, 10 homes i set dones. La investigació també va permetre desmantellar quatre plantacions de marihuana, on es van intervenir més de 2.000 plantes, i van fer 12 entrades en els domicilis dels detinguts. Als escorcolls també es van intervenir 588.300 euros en efectiu, quatre armes de foc i diferents quantitats de cocaïna.

El grup, amb una estructura organitzativa molt marcada, podia arribar a aconseguir trimestralment gairebé 60 kg de marihuana, que venuda en grans quantitats podia suposar uns guanys de més de 400.000 euros trimestrals.

Una investigació del mes de juny

La investigació es remunta al juny, quan fruit d’una altra investigació dels Mossos es va desmantellar una organització criminal que controlava el tràfic de drogues al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Es van poder establir connexions familiars i delictives entre el grup desmantellat i el clarn clan familiar de Sants-Montjuïc.