La biblioteca de Sarrià haurà d’esperar. El govern municipal ha reconegut que no està previst que les obres comencin properament. I això que el govern municipal va dir que aquest mes de gener les excavadores ja estarien treballant en la construcció de l’equipament, llargament reivindicat pel barri.

El projecte de la biblioteca de Sarrià ha patit endarreriments diversos. Fa gairebé tres anys se’n va presentar el projecte a les entitats del barri i les obres fa més d’un any i mig que haurien d’haver començat. Al juliol, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va negar retallades i va assegurar que no hi havia cap projecte pressupostat en perill. Tot i això, en la darrera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament —i en resposta a una pregunta de l’oposició—, el govern va reconèixer que no estava previst que les obres de la biblioteca comencessin properament.

20 anys esperant la biblioteca

El retard ha indignat l’Associació de Veïns de Sarrià, que fa més de 20 anys que reclama l’equipament. El consideren indispensable en un barri on hi ha el nombre d’alumnes més elevat de tot Barcelona. Núria Esteve, membre de l’associació veïnal, no entén per què no comencen les obres d’un projecte “aprovat, pressupostat i licitat”.

Per tot això, l’associació veïnal deman explicacions a l’Ajuntament i reclama que el consistori posi una data real d’inici d’obres. També es queixa que, durant aquest mandat, s’han deixat de fer altres actuacions al districte perquè s’havia de construir la biblioteca de la qual encara no hi ha senyals.