Un grup de persones s’han instal·lat a la plaça de Santa Madrona i generen problemes de convivència. Segons els veïns, el col·lectiu fa vida a la plaça: es renten a la font, hi fan les seves necessitats i també es barallen entre ells. Per això, asseguren que estan expulsant el veïnat de l’espai.

“La gent no pot seure als bancs, la mainada està veient espectacles com, per exemple, una persona fent les seves necessitats al mig del carrer. Fins i tot han arribat a practicar sexe o a despullar-se per netejar-se al mig de la plaça”, afirma en Màxim Montori, vicepresident de l’Associació Amics de la Plaça de Santa Madrona.

Pèrdues econòmiques al comerç

El comerç també ha notat els efectes dels problemes de convivència. Segons el president de l’Associació de Comerciants Poble-sec-Paral·lel, “és molt difícil calcular les pèrdues econòmiques que s’han produït, però la plaça està buida i abans era una plaça amb vida”.

Reubicar el centre de dia

L’entitat explica que el centre de dia col·labora amb el veïnat per solucionar la problemàtica, però la capacitat d’actuació és limitada. En primer lloc, perquè aquest grup de persones sense llar es nega a anar a l’equipament i, en segon lloc, perquè el centre no té capacitat per acollir-ne més. Per això, els veïns proposen traslladar el centre de dia a un altre equipament que els permeti tenir més espai i, per tant, donar servei a més persones.

L’Ajuntament treballa per solucionar el problema

Des de l’Ajuntament afirmen que hi ha un treball coordinat entre Guàrdia Urbana, serveis de neteja i serveis socials per minimitzar les molèsties d’aquest grup de persones. Però el veïnat considera que és insuficient i demana que es busquin mesures més efectives.