Polèmica sobre l’actuació de dues educadores de carrer en relació amb les actuacions policials contra la venda ambulant irregular. Segons han publicat els diaris ‘Tot Barcelona’ i ‘El País’, dues treballadores de l’Ajuntament van avisar els manters en dues ocasions perquè evitessin la intervenció dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Concretament, segons el diari ‘El País’, els fets es van produir aquest dimecres. Les dues dones van intervenir primer a la zona de Colom i posteriorment a l’intercanviador de la plaça de Catalunya. Els agents les van detectar i identificar.

Les intervencions es decideixen en taules “exclusivament policials”

Després que s’hagi fet púbica aquesta informació, el govern municipal ha assegurat que “les educadores no tenen accés a informació sobre dispositius policials”. Afirma que les intervencions es decideixen en taules exclusivament policials i la concreció es fa en funció de criteris d’oportunitat segons on estan els venedors i agents disponibles. El consistori remarca que les funcions del servei d’educadores són “intervenir específicament amb el col·lectiu de venedors ambulants per derivar-los als serveis d’atenció social i d’inserció sociolaboral”.

La polèmica arriba pocs dies després de la darrera actuació contra del “top manta” a l’estació de la plaça de Catalunya. Durant l’operació es van intervenir 915 objectes i es van interposar 21 denúncies.