La caiguda d’un arbre al torrent del Rovelló ha obligat els veïns de Mas Sauró, a Sarrià – Sant Gervasi, a organitzar-se per reparar els desperfectes ocasionats per la borrasca Gloria. L’arbre bloquejava l’únic accés amb cotxe que té la barriada i deixava aïllades unes 500 persones.

A la mateixa zona, la caiguda d’un altre arbre va deixar dimarts cinc cases sense electricitat. Aquest dimecres Endesa ha pogut portar una solució provisional per un dels habitatges, i segueix treballant per intentar tornar a donar servei al més aviat possible als aproximadament 90 clients que continuen sense llum al districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Als barris de muntanya també hi han assistit els tècnics del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per retirar alguns arbres caiguts.

Barris desatesos

Segons ha explicat en la intervenció que ha fet aquest dimecres al matí el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, a més de Mas Sauró també hi ha hagut incidències als altres dos barris de muntanya de la cara nord: Mas Guimbau i Can Rectoret. Batlle ha agraït la paciència dels veïns d’aquestes zones, que, diu, tenen unes característiques particulars.

Els veïns de la zona, però, lamenten que els barris de muntanya pateixen “una manca històrica d’inversió que fa que la vida aquí sigui més difícil que a la resta de la ciutat”, ha dit Sebastian Fischer, membre de l’Associació de Veïns de Mas Sauró. Ja el mes de juliol un centenar de veïns de la zona es van quedar sense llum també per la caiguda d’un arbre durant un fort aiguat.