El Port de Barcelona restableix aquest dimecres els serveis després de les incidències per la borrasca Gloria, que van obligar a suspendre’n l’activitat. L’activitat marítima ha començat a funcionar, tot i que no ho farà a ple rendiment fins al vespre. A partir de les 14 hores també s’ha posat en marxa l’activitat terrestre i la de les terminals de mercaderies. El temporal ha provocat alguns desperfectes en els edificis de la façana est del moll Adosat però tot apunta que les infraestructures portuàries no n’han resultat malmeses.

Segons ha informat el Port de Barcelona, encara s’estan avaluant els danys perquè, de moment, no s’ha pogut accedir als dics. No obstant això, creuen que els problemes es limiten a algunes edificacions i teulades. En canvi, les grues i la maquinària no han notat les conseqüències del temporal Gloria.

L’activitat marítima, en marxa

L’entrada i sortida de vaixells del port s’ha reprès la matinada d’aquest dimecres amb la sortida d’un creuer. La infraestructura vol donar sortida als vaixells que han passat la borrasca a les seves instal·lacions i facilitar l’accés a una dotzena d’embarcacions. En les properes hores anirà recuperant de manera progressiva el ritme d’operacions i dimecres a la nit es preveu que retorni la normalitat al port de Barcelona si no empitjoren les condicions meteorològiques.

A més de les afectacions al port, el temporal també ha afectat altres serveis com la mobilitat a la ciutat, els trens de Rodalies o algunes escoles.