Temporal de mar a Barcelona
Temproal de mar del desembre de 2019, fa un any.

Comença un temporal de gregal, en un primer moment, i de llevant a partir de dimarts a tot Catalunya, que ens acompanyarà, com a mínim fins dimecres. Els models confirmen aquest gran canvi de temps del que ja fa dies que n’anem parlant.

Caldrà anar fent un seguiment del pronòstic.

Dilluns: vent fort, temporal de mar i pluja a la tarda

El vent serà un dels grans protagonistes, amb ratxes que ja han superat els 100 km/h a Barcelona i que podran continuar bufant amb molta intensitat ben bé fins dimecres.

Dia gris, tancat i amb precipitacions que es faran més generals durant la tarda i el vespre. La pluja més intensa pot caure durant la nit i matinada. La neu, que ja ha visitat indrets inusuals de l’interior de Tarragona i fins i tot ben a prop de la Costa Brava, anirà pujant de cota fins als 900 m.

Cops màxims de vent previstos pel model Arpege

El temporal de mar serà molt dur, amb onades que ja han superat els 6 m i que tocaran sostre durant la tarda i vespre, quan es podran superar els 7-8 m d’alçària.

Serà també el moment en què tindrem més fred. A partir del vespre d’aquest dilluns la temperatura tirarà amunt amb l’entrada de la massa d’aire més càlida i humida.

Dimarts: pluja intermitent i temporal dur de mar

Dia de pluja intermitent. Haurà plogut amb ganes durant la matinada. Durant el dia la pluja podrà caure a batzegades, però no de forma continuada ni, en principi, tampoc especialment intensa. Tot i això, el temporal de pluja es tornarà a reactivar a partir del vespre, amb una nova ploguda general i abundant, i puntualment amb tempesta.

La temperatura continuarà remuntant, sense fer gaire fred tot i que la sensació de fredor serà acusada per la presència del vent, fort a molt fort amb ratxes que encara podran tocar els 100 km/h.

Fora de Barcelona, nevada contundent al Montseny a partir de 1.300-1.400 m i nevada extremadament abundant al Pirineu de Girona a partir de 1.200 m. La pluja descarregarà amb molta abundància al nord-est de Catalunya, amb registres de més de 150 litres.

Dimecres: millora lenta

La nit de dimarts a dimecres serà el segon moment en què podrà ploure amb més intensitat a Barcelona

, fins i tot amb alguna tempesta d’entitat i amb quantitats que podran ser també abundants.

El vent començarà a perdre força i, tot i que encara hi haurà temporal marítim, es notarà una lenta millora.

Pluja més continuada al Pirineu de Girona i el nord-est del territori, on la pluja pot tornar a ser molt abundant i acumular ben bé 100/150 litres més als que hauran caigut abans. Cota de neu pujant a 1.600 m.

La temperatura continuarà remuntant.

El temps no acabarà de fer net tampoc aquest dijous, tot i que el pronòstic indica un panorama molt més tranquil.

Recordeu que també podeu estar permanentment informats del temporal a @btveltemps.