Des d’aquest dissabte, coincidint amb l’inici de la temporada alta de bany, ja no es pot fumar a quatre platges de Barcelona: la de Sant Miquel, el Somorrostro, la Nova Icària i la Nova Mar Bella. Es tracta d’una prova pilot que va anunciar l’Ajuntament al febrer, amb un doble objectiu: d’una banda, protegir la salut, especialment de col·lectius vulnerables (infants, dones embarassades i gent gran) i, de l’altra, preservar el medi ambient (una burilla tarda 10 anys a descompondre’s). L’Ajuntament ja ha dit que si la iniciativa té bona acollida, no es descarta ampliar-ho a d’altres platges de la ciutat en un futur.

Primer dissabte sense fum a quatre platges

En el primer matí d’aplicació de la nova normativa, però, algunes persones encara no coneixien la novetat i s’hi ha pogut veure gent fumant en zones on ja està prohibit. Durant aquests mesos, hi haurà informadors que si detecten algú fumant, s’hi adreçaran per demanar-li que deixi de fer-ho i si segueix sense acatar la prohibició, la Guàrdia Urbana intervindrà.

En general la gent accepta la prohibició, tot i que en alguns casos consideren que si la gent és cívica i llença les cigarretes a les papereres (i no les deixa a la sorra) ja seria suficient. En altres casos, alguns usuaris de les platges se n’alegren per evitar el fum.

Coronavirus, en directe

Reobre l’espai per a gossos de Llevant

D’altra banda, també reobre la platja de gossos de Barcelona per sisè any consecutiu, a la platja del Llevant. El servei està operatiu entre les 10 i les 20 h i també hi ha informadors per controlar que els gossos tinguin xip (requisit indispensable per entrar a l’espai). La platja per a gossos té un aforament màxim de 141 persones o 60 gossos.