Aquest dissabte, 29 de maig, comença la prohibició de fumar a quatre platges de Barcelona: les de Sant Miquel, el Somorrostro, la Nova Icària i la Nova Mar Bella. Es tracta d’una prova pilot que va anunciar l’Ajuntament al febrer, per perseguir un doble objectiu: d’una banda, protegir la salut, especialment de col·lectius vulnerables (infants, dones embarassades i gent gran) i, de l’altra, preservar el medi ambient (una burilla tarda 10 anys a descompondre’s). Si la iniciativa té bona acollida, no es descarta ampliar-ho a d’altres platges de la ciutat en un futur.

Segons ha explicat el govern municipal, els encarregats de controlar que no es fumi a les quatre platges seran els informadors que ja hi ha a les platges per controlar-ne l’aforament. En cas que detectin algú fumant, s’hi adreçaran per demanar-li que deixi de fer-ho; si segueix sense acatar la prohibició, la Guàrdia Urbana intervindrà. La mesura és d’obligat compliment, però l’Ajuntament reconeix que no té un règim sancionador específic. Cadascuna de les quatre platges sense fum, a més, tindrà senyalització específica als accessos per recordar la prohibició.

Reobre la platja de gossos i s’activen altres serveis

Arran de l’inici de la temporada alta de platges també reobre la platja de gossos, que tornarà a funcionar dissabte, 29 de maig, a la platja de Llevant. De la mateixa manera, s’activen altres serveis com el de salvament i socorrisme (cada dia, de 10.30 a 19.30 h), que enguany estrena 21 torres de vigilància. Uns dies més tard, a partir del dia 5 de juny, entra en funcionament el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat. La temporada alta de platges s’acabarà el 12 de setembre.