Escales mecàniques baixada Glòria

Abans del 2024, els barris més costeruts de Barcelona milloraran la seva accessibilitat. En els propers dos anys es preveu que la ciutat realitzi sis intervencions per renovar o substituir tres conjunts d’escales mecàniques, dos ascensors inclinats i altres accions que es finançaran amb els fons europeus per valor de 9,4 milions d’euros.

Algunes d’aquestes intervencions ja estan en marxa i d’altres començaran durant aquest 2022:

Escales mecàniques

  • Baixada de la Glòria (districte de Gràcia): inici a l’octubre del 2022 i finalització al maig del 2024. S’invertiran més de 2,4 milions d’euros.
  • Carrer d’Arenys (districte d’Horta-Guinardó): ja es va iniciar al gener del 2021 i finalitzarà al maig del 2022. S’hi destinaran 790.000 euros dels fons europeus.
  • Carrer de les Agudes (districte de Nou Barris): es va iniciar al setembre del 2021 i finalitzarà a l’octubre del 2022. La inversió serà de gairebé 2,3 milions d’euros.

Renovació dos ascensors inclinats

  • Carrer del Telègraf (districte d’Horta-Guinardó): l’actuació començarà aquest mes de març i finalitzarà al juliol del 2022. Tindrà un cost de 504.698 euros.

Substitució d’11 escales mecàniques

Les obres tindran un cost de gairebé 3 milions d’euros, començaran a l’octubre del 2022 i finalitzaran al setembre del 2023.

  • Avinguda dels Rasos de Peguera – Zona Esportiva (districte de Nou Barris).
  • Avinguda dels Rasos de Peguera – Mercat (dDistricte de Nou Barris).
  • Carrer d’Alguer (districte d’Horta-Guinardó).

Escales reversibles

Amb aquests fons, l’Ajuntament també preveu realitzar diverses actuacions per fer reversibles algunes escales mecàniques que actualment només son de pujada. Aquestes intervencions començaran a finals d’anys i es preveu que finalitzin al setembre del 2023. El pressupost per aquestes obres serà d’uns 420.000 euros.

144 escales mecàniques i ascensors

Actualment, Barcelona té 144 infraestructures de mobilitat i accessibilitat que permeten salvar els desnivells als barris amb pendents pronunciats, especialment els de muntanya. En total, hi ha 93 escales mecàniques, 46 ascensors verticals i cinc ascensors inclinats. Aproximadament aquests elements mouen 21 milions de persones cada any.