Els veïns del barri de la Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó, celebren la posada en marxa del nou tram d’escales mecàniques entre els carrers de Samaniego i d’Arenys. Es tracta d’un sistema d’escales que funciona en ambdós sentits, tant de pujada com de baixada, a través d’un polsador manual i amb l’ajuda d’uns sensors que detecten el moviment dels peus a les escales. És un mecanisme que els veïns temen que pugui ocasionar problemes de manteniment tècnic després d’haver esperat aquest projecte constructiu durant anys.

Aquestes escales mecàniques, també anomenades escales dels Canadencs, serveixen per connectar el desnivell de 14,50 m entre el carrer de Samaniego i el carrer d’Arenys, donant accés als replans entremitjos que comuniquen amb les dependències de la Parròquia de Sant Cebrià, la sortida d’emergència de la pista esportiva i l’accés inferior al centre Cívic de la Teixonera. Una obra que per als veïns era necessària al barri en matèria de mobilitat i accessibilitat, assegurant que ara els permet estalviar temps al no haver de rodejar diàriament els carrers a l’hora d’accedir a les parades de bus i metro, per exemple.

Escales de la Teixonera

Amb aquesta nova infraestructura, el districte d’Horta-Guinardó passa a comptar amb un total de 36 escales mecàniques, 9 ascensors verticals i 4 ascensors inclinats. El projecte urbanístic també ha permès renovar les escales existents, les zones verdes i els espais d’estada. En total, els treballs han tingut un cost d’1,4 M € i forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i de la Teixonera. El Pla també ha impulsat la implantació d’escales mecàniques al carrer de la Mª de Déu dels Àngels amb carrer de Sant Dalmir, una infraestructura que entrarà en servei el proper mes de desembre.