Després d’una primera fase de debat amb veïns per definir els projectes, el Pla de barris 2021-2024 agafa impuls aquest any amb una trentena d’obres, que se sumen a les sis que ja hi ha en marxa. En total, aquest any s’invertiran 29 M €, que inclouen actuacions de transformació de l’espai públic i l’accessibilitat, la reforma o construcció d’equipaments comunitaris, així com la millora de centres educatius.

El nou Institut Escola Rec Comtal, a la Trinitat Vella, s’emporta el pessic més elevat (4,2 M €). Aquest equipament serà el resultat de fusionar dues escoles i un institut, i tindrà un projecte educatiu basat en ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM). La reforma de l’Escola Prim (3 M €), al barri del Besòs i el Maresme, i la millora de l’Escola Prosperitat i l’institut Galileu Galilei (2,7 M €) són algunes de les intervencions en centres educatius.

Barris més accessibles

Pel que fa a la millora de l’espai públic, es farà la segona fase instal·lació d’escales mecàniques al carrer de les Agudes (Ciutat Meridiana), es reurbanitzaran les Hortes de Sant Bertran (Poble-sec) i es renovaran els vestidors del camp de futbol del Carmel. També està previst iniciar la primera fase del balcó d’equipaments de Can Peguera, així com la rehabilitació d’uns espais de Can 60, al Raval, per acollir un casal de joves.

La segona edició del Pla de barris, aquest mandat, arriba a 23 barris de Barcelona i té un pressupost de 150 M €. D’aquest total, 77 milions seran per a inversions, dels quals 29 ja es gastaran aquest any. A banda de la inversió en obres noves, el Pla de barris preveu actuacions també en educació, salut, ocupació i emergència climàtica.