Algunes de les persones que aquest dissabte s’han adreçat a algun dels quatre punts de recollida de material humanitari coordinats amb el consolat ucraïnès s’han trobat que els han aconsellat “no dur-hi més coses”. Els coordinadors d’aquests punts asseguren que “estan plens de gom a gom” i que han “d’aturar les donacions“.

Els voluntaris afirmen que tenen els magatzems plens de material que, fins que no el puguin dur a Ucraïna, els impedeix recollir-ne més. A l’escola Mriya asseguren que l’enviament d’aquest material a Ucraïna no és del tot sostenible. Un dels obstacles que es troben és el cost del transport i, d’altra banda, la dificultat que els suposa coordinar la quantitat i la tipologia de productes cedits amb la demanda real a les fronteres d’Ucraïna. “De moment estem aturant la recollida i demanant a la gent que no porti més material fins a nou avís”, assegura Júlia Tsvyetkova, voluntària del centre, qui afegeix que “hem de reorganitzar tot el que tenim i, un cop enviat el material i tenint actualitzades les llistes, ja ho tornarem a reobrir”.

Els quatre centres que aturen el recapte, almenys temporalment, són els ubicats a l’escola ucraïnesa Mriya del Pont del Treball Digne, a la parròquia de Sant Josep i Santa Mònica, a l’església Nostra Senyora del Perpetu Auxili i a l’associació Txervona Kalyna. Aquests quatre punts recollien bàsicament aliments, com ara llaunes de conserva, productes infantils i medicaments.

Les entitats humanitàries insisteixen que la manera més adequada de col·laborar és fent donatius econòmics a les entitats que treballen sobre el terreny. Asseguren que és la manera més segura perquè l’ajuda sigui útil i arribi on ha d’arribar.