Des de divendres, 9 d’abril, l’Hotel Ilunion del Poblenou està funcionant com un hotel salut. Un espai destinat per aquells pacients que ja han superat el coronavirus però que encara han de passar catorze dies més confinats per tal de no posar en risc la seva família.

Diumenge passat, 5 d’abril, l’Hospital de Sant Pau es va posar en contacte amb els responsables de l’hotel per tal d’adaptar les instal·lacions a les noves necessitats. Una adaptació que s’ha dut a terme en temps rècord. En només cinc dies s’ha aconseguit reconvertir tot l’edifici en un hotel salut. En total s’han posat a disposició 186 habitacions, distribuïdes en sis plantes, i de moment, no n’hi ha cap que estigui completa.
Algunes de les mesures que s’han pres han estat les de dividir l’hotel en zones brutes i netes. Les brutes són aquelles que freqüenten els pacients i les netes la resta de personal sanitari. Per exemple, compten amb dos ascensors que comuniquen la recepció amb les habitacions però els pacients només en poden utilitzar un en concret, i els treballadors l’altre.

Un total de 26 pacients confinats

Actualment hi ha 26 pacients en aquest hotel. Tots ells provenen de l’Hospital de Sant Pau, de l’Hospital Dos de Maig i de la Clínica del Remei. En Gregorio Garín és un d’aquests pacients, que després d’haver estat 19 dies ingressat a Sant Pau ha rebut l’alta mèdica. Tot i això, no pot tornar encara a casa per no posar en risc la seva família, i per tant, haurà d’estar 14 dies més confinat a l’Hotel Ilunion.