Han estat 15 mesos tancats i, finalment, aquesta mitjanit els locals d’oci nocturn podran tornar a obrir. És una obertura molt esperada pel sector, que fa temps que la reclama, però que tindrà força restriccions i limitacions. Això ha provocat que la majoria de sales encara no aixequin la persiana.

Un dels locals emblemàtics de la ciutat que sí que aposta per reobrir aquesta mitjanit és el Jamboree, a la plaça Reial. Però el cas del grup Mas i Mas no és la tònica habitual. Ells han decidit obrir malgrat que són conscients que no sortiran els números. Segurament no tindran beneficis, però aposten per reactivar de mica en mica el sector. A més, esperen que en les pròximes setmanes es vagin flexibilitzant les restriccions, fet que ajudaria a començar a funcionar a ple rendiment.

Per això han decidit no esperar-se i malgrat que no és el millor dia de la setmana, el Jamboree, el Moog i los Tarantos tornaran a obrir les portes aquest dilluns a les 0 h. Tal com permet la normativa. La música i el ball tornaran així a les sales de la plaça Reial i del carrer de l’Arc del Teatre, després de molts mesos tancades per culpa de la covid-19.

Últims preparatius per condicionar el local

Aquest cap de setmana s’han viscut els darrers preparatius a la sala Jamboree i Tarantos abans de tornar a acollir visitants. Els propietaris han hagut de condicionar les instal·lacions perquè s’adeqüin a la nova normativa, que vol evitar possibles contagis en aquests establiments. S’han reubicat taules i cadires per separar la pista de ball, dels espais per menjar i beure. Tot estarà estrictament delimitat amb cartells. “Tindrem un porter tota la nit per controlar la mascareta a la pista de ball” explica Jordi Fernández, encarregat sala Jamboree.

Dos torns per accedir al Jamboree

Un dels altres canvis que hi haurà és que a partir d’ara i fins a l’agost es faran dos torns. Primer hi haurà un discobar gratuït de 20 a 23 h; després obriran com a discoteca de 23 a 3.30 h. Esperen posar cada nit el cartell d’aforament complet.

15 mesos tancats

Tot i que van intentar obrir l’estiu passat, les noves mesures de prevenció els van obligar a tancar de nou i no han pogut obrir fins ara. Per tant, fa més d’un any que els treballadors del Jamboree estan en ERTO, ara es podran reincorporar el 80 % del personal. Precisament aquest ha estat un dels motius de pes per als propietaris a l’hora de reobrir.