El sector de l’oci nocturn es prepara per poder reobrir a partir del mes de juny. Sobre la taula, les empreses del sector i la Generalitat treballen amb l’esborrany del que ha de ser el pla sectorial que regularà aquesta activitat, una de les més castigades per la pandèmia. Segons ha explicat el president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc), Lluís Torrents, al programa ‘reset, de betevé, aquest pla treballa amb dos escenaris possibles: que l’activitat de ball estigui permesa o bé que estigui prohibida i només es permeti obrir els locals amb taules i cadires.

Torrents, però, ha mostrat sorpresa perquè l’esborrany no parla de test d’antígens ni tampoc del certificat de vacunació. El president d’Asacc i gerent de la sala Razzmatazz creu que l’èxit de les proves com la que es va fer a la Sala Apolo o el concert multitudinari del Palau Sant Jordi demostren que els tests d’antígens són una “eina excel·lent. “Quantes proves calen per demostrar el que ja està demostrat?”, es pregunta.

Com serà una nit a la discoteca o en una sala de concerts?

Si l’activitat de ball està permesa, la proposta del sector és que sigui obligatòria la mascareta per ballar, tant si és a l’exterior com en un espai interior. A més, el Procicat establirà l’aforament de les pistes en cada moment, en funció de la situació de la pandèmia. En el cas d’espais grans, de més de 500 persones d’aforament, s’establiran itineraris diferents d’entrada i de sortida de l’espai. No estarà permès consumir begudes a la pista de ball, i s’haurà de fer a la barra o en taules i cadires. La mascareta només es podrà retirar en el moment de beure i la resta del temps s’haurà de mantenir posada.

La reobertura, encara sense data definida

Segons Torrents, aquest pla es treballa amb Salut i Interior des de fa mesos i s’ha parlat de començar a obrir una mica el sector a partir del juny, quan s’arribi al 30 % de la població vacunada. Tot i això, el president d’Asacc creu que si s’inclouen moltes restriccions d’horaris, aforament o limitacions per ballar, els locals seguiran tancats. “Dir a la gent que no balli és com dir que vagin a un hotel i no hi dormin”, apunta.