El districte de Ciutat Vella té 14 narcopisos menys. És el primer balanç del dispositiu de patrullatge uniformat que l’1 de novembre van engegar els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Guàrdia Urbana. La col·laboració ciutadana i el contacte permanent dels veïns amb la policia han estat clau, segons apunten els Mossos, per detectar punts de venda de droga que havien quedat actius o que van aparèixer després de la macrooperació en què es van fer 40 escorcolls, es van detenir 55 persones i es va desmantellar la xarxa criminal més activa al districte. Aquest divendres, a més, la Guàrdia Urbana ha desmantellat dos narcopisos més al Gòtic i ha detingut tres persones.

El darrer local tancat era al carrer de la Riereta, 11. Es tracta d’un punt de venda de drogues que va començar a funcionar just després de la macrobatuda. En aquest cas, aquest dilluns a la nit, i després de fer comprovacions diàries, els Mossos van veure que el local estava buit i el van protegir. Posteriorment, dimarts el van lliurar al seu legítim propietari, tal com s’ha fet en la majoria de pisos clausurats. Segons apunta la policia, en alguns casos ja hi ha famílies vivint-hi.

Segons la policia, el dispositiu policial està provocant que els traficants i els responsables dels punts de venda de droga optin per cessar la seva activitat i deixar buits els locals i els pisos. De fet, a Riereta, 11 els responsables del local netejaven les instal·lacions diàriament per seguretat i per no deixar cap indici del suposat tràfic de drogues en cas d’escorcoll.

La pressió policial també està fent que l’activitat delictiva es traslladi a altres districtes. Prova d’això n’és el dispositiu del 13 de novembre, en què es van desmantellar els dos primers narcopisos detectats a l’Eixample.