Les mesures de seguretat a l’estació de l’AVE de Sants s’han intensificat arran de la falsa amenaça de bomba del 7 de novembre per una sivella amb forma de granada dins d’una maleta. El canvi en els protocols està provocant cues llargues de passatgers, tal com ha avançat Rac1. Segons informa Renfe, en els darrers set dies uns 200 passatgers han perdut el tren i han necessitat ser recol·locats en altres horaris. Tot i que els controls s’han intensificat, Adif no ha contractat més treballadors ni ha ampliat el nombre de màquines.

Acord per revisar els protocols de seguretat

L’ampliació d’efectius va ser una de les mesures acordades en la reunió que Renfe, Adif i els Mossos d’Esquadra van mantenir per millorar els protocols de seguretat a l’estació de Sants, una reunió que es va convocar després que la maleta amb l’element sospitós va superar la barrera dels controls i va poder viatjar sense problemes. Adif es va comprometre a ampliar el personal de seguretat en les hores punta a l’estació.

Aquesta ampliació, però, no ha arribat encara i aquest dijous 70 passatgers es van quedar a terra i van haver de ser recol·locats en trens posteriors.