La Guàrdia Urbana ha engegat un pla de xoc de Ciutat Vella i ha destinat un centenar d’agents a controlar i prevenir activitats delictives al districte. El cos policial augmenta el seu patrullatge al Raval, concretament a les zones més afectades per la venda i consum de drogues. L’objectiu del dispositiu és el control i decomís de drogues i d’armes blanques i prevenir furts, robatoris i possibles ocupacions de pisos. El cos policial busca, així, coordinar-se millor amb els Mossos d’Esquadra, més presents al barri des de l’1 de novembre arran de la macrooperació contra els narcopisos.

En el marc d’aquest pla, es destinen patrulles fixes de diverses unitats (canina, Grup de Delinqüència Urbana) a punts especialment calents del barri com, per exemple, la cantonada del carrer de la Riera Baixa, una zona en la qual fa temps que els veïns reclamen més presència policial, a causa de l’increment dels delictes. També hi ha agents fixos a la plaça del Padró i al carrer d’en Robador. Això sí, segons ha explicat l’inspector segon cap de Ciutat Vella, David Martínez, no s’hi estan les 24 hores. “Anirem avaluant els indicadors i com funciona el pla de xoc i els mourem en funció de les necessitats”, ha aclarit Martínez.

L’Ajuntament assegura que amb la posada en marxa del pla, l’increment de policia al carrer és més que evident. El comissionat de seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, s’ha mostrat optimista sobre l’efectivitat del pla. “No els diré que eradicarem completament els problemes. Però sí que convertirem els problemes de Ciutat Vella en història en un futur.”

El Raval no és l’únic barri on la Urbana intensifica el patrullatge. Al Gòtic, les unitats destinades previndran infraccions contra el patrimoni als eixos comercials, i a la Barceloneta, es combatrà el consum i tràfic de drogues relacionat amb l’oci nocturn. La intenció és refermar la seguretat als carrers, disminuir els fets delictius i evitar que es propaguin a altres barris.

El pla de xoc cobrirà les 24 hores del dia i coordinarà diferents unitats de la Guàrdia Urbana. També pretén estar en contacte amb la policia de barri, associacions i veïnat com a mesura preventiva.