Sensellar i temporal Gloria.

L’alberg municipal per a sensellar obert per la tempesta Gloria no ha fet ple i ha acollit, durant dues nits, 146 persones. L’equipament d’emergència es va posar en marxa, per primera vegada en temporal, amb 130 places disponibles: la primera nit en van fer ús 64 persones i la segona, 82. Els han ofert un llit, roba seca, sopar i esmorzar.

Ha funcionat de manera provisional durant 48 hores i se n’ha fet càrrec la Creu Roja, com també ho ha fet en altres punts de Catalunya. Ara l’Ajuntament, amb coordinació amb els serveis municipals de protecció civil, ja dona per conclòs el servei “davant la millora de la situació meteorològica” a la ciutat.

Segons el consistori, la prioritat de l’operatiu ha estat “protegir la integritat física de les persones sense sostre, les més vulnerables davant fenòmens extrems”. Les 130 places de l’alberg provisional s’han sumat a les 90 que estan actives per l’operació Fred en fase preventiva i les 2.170 que ofereixen les entitats. Tot i així, l’últim recompte d’Arrels Fundació estima que més d’un miler de persones dormen al ras cada nit a Barcelona.