monsó barcelona

Com està afectant el temporal al Port?

Un dels principals damnificats durant la borrasca ha estat el Port de Barcelona on s’hi van poder veure imatges com un vaixell que s’enfonsava pel fort onatge o alguns desperfectes en els edificis de la façana est del moll. Eduard González, cap de conservació i ajudes de la navegació del Port de Barcelona, ens explica com evoluciona la situació en aquest punt de la ciutat.


Les intervencions dels bombers durant el Glòria

A la ciutat es manté activat el Pla d’emergència municipal i mal estat de la mar durant l’últim dia de la borrasca Gloria. Coneixem les últimes hores del temporal pel que fa a les afectacions i als serveis que han hagut d’oferir els bombers a la ciutat amb Angel López, cap de la divisió d’operacions dels Bombers de Barcelona.


Riders decideixen treballar malgrat el temporal

El temporal Gloria ha imposat condicions de treball molt adverses als repartidors que treballen per a plataformes digitals de menjar a domicili. Però malgrat el vent i la pluja, que incrementaven el risc d’accidents, molts repartidors van optar per seguir treballant. En parlem en una entrevista amb Dani Gutierrez, portaveu de Riders per Drets de la Intersindical Alternativa de Catalunya.


El conflicte entre taxistes i VTC

El conflicte entre els taxis i els VTC arriba a una treva, pendent en aquesta ocasió del compliment de les mesures pactades entre el sector del taxi i les administracions. Les principals associacions del taxi havien amenaçat amb la paralització del Mobile World Congress en considerar que no es compleix la normativa que regula les llicències dels vehicles de lloguer amb conductor. Finalment, una reunió aquesta setmana ha aconseguit desencallar la situació amb l’obtenció d’un compromís per part de les administracions de vetllar pel compliment de les normes. A debat al hashtag d’avui amb:

    • Oliver Contel, secretari d’élite Taxi-BCN
    • Antoni Servos, secretari d’organització del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC)
    • Armand Baquero, conductor de Cabify
    • Juan-Ignacio Jordà, conductor VTC privat i ex-membre del comité sindical de Vector per CCOO

Xarxes

El més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Obro Fil

L’Àlex Solà obre fils per analitzar l’actualitat.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: