Port de Barcelona

Els responsables de Port de Barcelona estan satisfets de com han respost les instal·lacions davant la virulència del temporal Gloria. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona‘, el cap de conservació i ajudes a la navegació del Port, Eduard Gonzàlez, assegura la percepció inicial és “d’optimisme contingut“, tot i que reconeix que encara no s’han pogut avaluar molts dels espais pel fort onatge que encara hi ha. Dimecres el port de Barcelona va poder recuperar l’activitat marítima i també la terrestre després de dos dies aturat.

Els dics de recer han funcionat

Gonzàlez ha explicat que un 90 % de les infraestructures del port estan sota l’aigua i que això complica que es pugui fer una avaluació ràpida de possibles danys. Fins i tot, reconeix, que poden ser necessàries inspeccions submarines per tenir un balanç acurat. Tot i això, asseguren que estan “satisfets” del comportament general dels dics de recer que “han aguantat el temporal” sense que, aparentment, s’hagin produït grans danys. Els dics, però, no han impedit que les onades els hagin ultrapassat en alguns moments, com també ha passat al Port Olímpic. De fet, al Port Olímpic el temporal ha fet evident la necessitat de construir de forma urgent un nou dic de recer.

El temporal s’acarnissa amb les boies del port

El fort onatge del temporal Gloria ha afectat les tres boies que hi ha instal·lades al port de Barcelona. Les dues que abalisen les bocanes van desaparèixer pel mal estat de la mar. Una l’han pogut localitzar però l’altra està perduda. La tercera boia, que mesura l’altura real de les onades, també es va perdre i s’ha localitzat, però no funciona i caldrà reparar-la.

Pots escoltar el contingut sencer de l’entrevista a Eduard González aquí: