Una persona ha estat a punt de caure al mar des d’un espigó mentre observava el temporal. Les fortes onades l’han fet relliscar. Ha quedat asseguda a les roques i ha aguantat l’embat de l’aigua. Afortunadament no ha pres mal i ha pogut fer marxa enrere. Es tracta, però, d’una situació que hauria pogut acabar malament.

De fet, continuen activats els plans d’emergència, fet que implica la prohibició d’accedir als espigons. A través de les xarxes, alguns usuaris han apuntat que eren diverses les persones que han accedit a punts perillosos.

 

Aquesta no ha estat l’única imprudència que s’ha vist al litoral barceloní, que ha patit un dels pitjors temporals del segle. Tot i l’activació del Pla d’acció municipal davant situacions pel mal estat de la mar, dues persones van aprofitar el temporal per fer surf d’estel tot i la prohibició.

Prohibició d’accedir a la sorra de les platges

La borrasca Gloria ha causat estralls en diferents punts de Barcelona. La pitjor part ha estat per a les platges, que han estat engolides per les onades. Fins a aquest dimarts, els Bombers de Barcelona han efectuat 565 serveis pel temporal. Més enllà dels consells pel temporal, s’ha prohibit accedir als punts més exposats i perillosos, com els espigons. Tampoc no es pot accedir a la zona de sorra de les platges per seguretat, almenys fins que es desactivi el pla d’emergència.

Diverses patrulles de la Guàrdia Urbana s’han desplegat pel litoral per avisar les persones que cometen imprudències accedint a punts perillosos del front marítim. En alguns accessos s’han col·locat tanques per evitar-hi el pas de ciutadans, tot i que alguns hi han passat de totes maneres.