El solar d’Anna Piferrer serà un parc dissenyat amb la participació veïnal. Ara, ja es pot veure el resultat d’aquest procés participatiu traduït en imatges. És un avantprojecte, validat pels Serveis Tècnics del districte de Gràcia, que inclou idees com el verd, la connectivitat i els espais infantils, juvenils i per a gent gran.

Un avantprojecte consensuat

La tardor passada van començar les accions participatives amb els veïns, entitats i col·lectius de la zona per dissenyar el futur Parc d’Anna Piferrer. Hi van participar 318 veïns de totes les edats que van dibuixar l’espai que volien, tenint en compte les necessitats del barri. A l’inici del proper mandat i a partir d’aquesta base s’haurà de fer el projecte executiu que marcarà les obres de remodelació del solar.

Verd i activitats per a totes les edats

Les imatges mostren el terreny dividit en tres terrasses on el verd serà prioritari amb una visió ecològica i sostenible. A més, el nou espai farà de connector entre la part baixa i l’alta del barri i acollirà activitats transgeneracionals, amb espais infantils, per a joves i per a gent gran.

Hi haurà una guingueta, espais d’estada i jocs singulars “que no seran els estàndards, aquell gronxador i aquella molla que trobem a la majoria de parcs de la ciutat, sinó grans tobogans, una petita zona de grimpada o d’escalada“, explica el conseller de Gràcia, Robert Soro. Altres idees com una pista de patinatge o de bàsquet s’han hagut de descartar pel desnivell de la parcel·la.

El nou parc reactiva un solar en desús

L’objectiu principal d’aquesta proposta és que el futur Parc d’Anna Piferrer es converteixi en un lloc de trobada per al veïnat de la zona. De fet, el solar s’ha recuperat com a espai verd. Aquests terrenys municipals havien d’acollir l’Institut Vallcarca, però aquest projecte es va descartar per una sentència judicial. Pel districte de Gràcia, és important reactivar-lo, ja que feia més 20 anys que estava en desús. Ara, ja s’ha fet el retorn als participants del procés participatiu de definició dels usos del parc, que era el compromís que havia adquirit el consistori.