La Guàrdia Urbana ha obert una investigació per identificar un ciclista que va fugir aquest dissabte a l’avinguda Diagonal, després d’atropellar una persona adulta, que es trobava ferida lleu, i un nen, que va resultar ferit de gravetat, i que està ingressat en un centre hospitalari per un traumatisme cranial. El pronòstic és greu però evoluciona favorablement.

Segons fonts de la Urbana, els ferits són familiars. En un primer moment, aquestes fonts apuntaven que el ferit adult era el pare, però han rectificat i en realitat és l’àvia del nen.

La dona havia baixat de l’autobús 33 i es disposava a deixar el nadó al cotxet. Va ser en aquell moment quan el ciclista va impactar contra ells. Tant l’àvia com el petit van caure a terra. Quan va produir-se el xoc, la mare va traslladar el fill a l’hospital, i van ser els facultatius els qui van alertar la policia municipal del que havia passat.

Segons ha piulat el cos policial a Twitter, els fets van passar dissabte, a les 15.03 h, a l’altura del número 643 de l’avinguda Diagonal, concretament, a la vorera mar just davant del Palau de Pedralbes. Per intentar localitzar-lo, la Urbana ha difós diverses imatges de l’autor i demana que es posin en contacte amb el 092 o el 112 en cas d’haver presenciat l’accident o de tenir-ne alguna informació.

La policia, de moment, treballa per localitzar totes les càmeres de seguretat de la zona per visualitzar els fets, saber quin va ser el recorregut del ciclista i identificar-lo. De moment, ja tenen les imatges de la càmera de seguretat del Tram, a partir de la qual han pogut difondre’n algunes fotografies a través de les xarxes socials.

Podia circular per la vorera el ciclista implicat?

Segons fonts municipals, el ciclista implicat en aquest accident podia circular per la vorera perquè en aquest tram no existeix una zona especialment habilitada per a circulació ciclista i l’amplada de la vorera és superior a cinc metres i tres metres d’espai lliure, tal com estableix la normativa que va entrar en vigor l’1 de gener de 2019.

Ara bé, les mateixes fonts alerten que es podria haver vulnerat l’ordenança perquè quan les bicicletes circulen per una vorera o zona de vianants han de respectar la preferència d’aquests, han d’evitar circular a menys d’1 metre de les façanes i extremar l’atenció respecte la incorporació de persones, s’han d’abstenir de fer qualsevol maniobra que pugui afectar la seguretat dels vianants i han de reduir la velocitat quan travessin un pas de vianants per evitar situacions de conflicte i passar sempre prenent les precaucions necessàries.

Augment de sinistralitat

No és el primer cas d’atropellament greu a la ciutat amb l’autor fugit. La nit de Cap d’Any, també a la Diagonal, hi va haver un accident greu i el cotxe implicat es va escapar. La víctima, que va resultar ferida greument, va rebre l’alta mèdica al cap de dos mesos i l’autor, aleshores, continuava fugit. Fonts de la Urbana informen que el cas s’està investigant.

De fet, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denuncia que darrerament ha incrementat la sinistralitat, no només en relació als ciclistes sinó també als vehicles de mobilitat personal. El motiu, segons el sindicat, és que no hi ha prou vigilància de la Guàrdia Urbana. A més, demanen que els conductors d’aquests tipus de vehicles tinguin assegurança de responsabilitat civil.