Unes 300 persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre davant la seu de la conselleria d’Interior, a la cruïlla del carrer de la Diputació i el passeig de Sant Joan, per demanar l’alliberament d’una de les persones detingudes dissabte durant les protestes antifeixistes contra Vox. Es tracta de l’única manifestant que encara continua privada de llibertat, després que el jutge n’hagi dictat la presó provisional comunicada i sense fiança. A banda, els Mossos van detenir set persones més, cinc de les quals van passar a disposició judicial diumenge.

La protesta s’ha fet amb un gran dispositiu policial de 15 furgonetes dels Mossos d’Esquadra i amb la conselleria d’Interior acordonada amb tanques metàl·liques.

La concentració s’ha desplaçat fins a arribar a l’avinguda del Bogatell, just davant de la presó de dones Wad-ras, on suposadament hi ha empresonada l’activista. Els manifestants han cridat consignes com “Ruth tranquil·la, no estàs sola” o “Si ens toquen una, ens toquen a totes”  i algunes de les preses s’han sumat a cridar-les. Els concentrats, que en aquest punt eren uns 200, han fet una segona marxa per voltar tota la presó, fins a arribar al punt inicial. Un cop allà, la manifestació s’ha dissolt sense incidents.